Zorgpublicaties

Maart 2014
'Medisch behandeld worden in de EU. Waar moet je op letten?' (PDF download). Publicatie van EPECS (European Patients Empowerment for Customised Solutions.

Woensdag 19 juni 2013
Artikel 'Via Baarlo ins Krankenhaus' in Dagblad De Limburger / Limburgs Dagblad, Zorg zonder Grenzen, met interview van drs. Jeroen van Gastel, directeur Zorgloket Duitsland, en dhr. Jan Verlijsdonk uit Reuver die 2 nieuwe Duitse knieën kreeg (met foto). Plaatsing op deze website is met toestemming van de Media Groep Limburg.

December 2012
Ervaringen met zorg in het buitenland positief. Bron: Romy Bes, Sonja Wendel, Emile Curfs & Judith de Jong. Factsheet, Utrecht, NIVEL, december 2012. U vindt deze factsheet en alle andere NIVEL publicaties in PDF format op www.nivel.nl

Samenvatting
In de EU is sprake van een vrije interne markt. Dat betekent dat alle Europese burgers recht hebben om zorg in het buitenland te gebruiken. Maar maken zij ook gebruik van dit recht? Uit onderzoek van het NIVEL blijkt dat 157 van de 5.772 ondervraagde leden van het Verzekerdenpanel tussen maart 2010 en maart 2012 voor zorg naar het buitenland zijn gegaan. Grensbewoners gaan vaker dan mensen die niet aan de grens wonen voor zorg naar het buitenland. Mensen die naar het buitenland gingen voor zorg bezochten daar meestal een medisch specialist. De zorgverzekeraar is de belangrijkste bron van informatie over zorggebruik in het buitenland. De tevredenheid over de ontvangen zorg in het buitenland is erg hoog.
De helft van de mensen die voor de keuze hebben gestaan gaat voor zorg naar het buitenland: 
lees verder in de uitgebreide versie (pdf).

Nijmegen 22 juni 2011.
Deelname door drs. J. van Gastel aan het Symposium ‘Grenzenloze samenwerking in de Nederlands-Duitse ziekenhuiszorg’. Hier vindt u het programma en de brochure.

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Orthopaedie - Arthroscopie knie "In Nederland moest ik op de wachtlijst" (man 32 jaar) Helios Klinikum Krefeld