Orthopaedie Bursitis heup Endocenter en St. Elisabethziekenhuis Damme

Februari 2012.

Na een lange reis langs vele artsen in Nederland was ik uitbehandeld. Niemand wilde de peesklieving (traktopexie) van mijn heup uitvoeren. Bij toeval raakte ik in gesprek met iemand die ooit in Leeuwarden was geholpen door een orthopeed door middel van een traktopexie. Daardoor ben ik gaan zoeken of deze orthopeed nog werkzaam was maar dat was niet zo. Eerst nog in Drachten in het ziekenhuis geprobeerd , daar was volgens de VGZ een orthopeed die de peesklieving wel uitvoerde, Maar na een consult verklaarde hij dat hij dit niet wilde doen.
Met hulp van mijn huisarts en het internet en mijn zorgverzekeraar ben ik in contact met het Zorgloket Duitsland gekomen.
Ik had geen snapping hip maar vreselijk veel pijn en het lopen wilde niet meer. Slikte Oxycontin, Tramadol en Paracetamol, later nog Butrans pleisters erbij. Er dreigde afkeuring in mijn beroep. Ik kon geen lange stukken meer lopen.

De Kennedymars gelopen

Via het Zorgloket Duitsland kon ik in mei 2012 in Damme door Dr Berg geopereerd worden. De operatie is goed verlopen, na een lange revalidatie ben ik weer fulltime aan het werk sinds afgelopen februari. Zonder de bemiddeling van jullie was dit niet gelukt.

Deze reactie is een beetje laat maar mijn testcase was het lopen van de Kennedymars (40 km.) afgelopen maand. Dat is gelukt.

Ik ben dr. Berg zeer dankbaar. Tevens wil ik het team van Zorgloket Duitsland ook bedanken voor al het werk dat zij voor mij hebben gedaan. Jullie mogen trots zijn op de goede resultaten die jullie behalen.
Heel erg bedankt en veel succes met jullie werk

Groeten Sytske Krol

Opmerking: de operatie die mevrouw Krol heeft gehad: een bursectomie (verwijderen slijmbeurs) en het klieven en gedeeltelijk omleggen van het peesblad, de Fascia Lata (Traktopexie of Tractopexy).

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Orthopaedie - AMIS "Verwachtingen helemaal waar geworden!" (M.v.L., Leiden) Helios Klinikum Krefeld en revalidatiekliniek Duisburg