Orthopaedie Heupoperatie Damme en Lingen

Na twee jaar sukkelen met mijn heup, van het kastje naar de muur gestuurd zijnde, van orthopeed naar huisarts en retour, met antwoorden en behandelingen als: 'gaat U maar naar de drogist en haalt U maar diclofenac op'. Later: we proberen nog eens wat anders zoals een injectie in de heup en dan 6 weken later de tweede injectie en weer zes weken later eenzelfde injectie door de orthopeed, ladingen pijnstillers en uiteindelijk op 23 november 2017 besluit de orthopeed tot een heupoperatie!

U staat op de wachtlijst !!! Hoe lang is die wachtlijst? Dat kan ik U niet zeggen!!!! Twee dagen voor Kerst kon ik niet meer van de pijn en frustratie dat alles zolang moet duren. Toen heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de zorg-consulente van mijn zorgverzekering ONVZ gebeld of ik niet ergens anders terecht kon en dan wel op korte termijn! En dat kon! Mij werd verteld dat ik in Damme (Duitsland) geopereerd kon worden op vrij korte termijn. De gang van zaken was dan een week ziekenhuis en aansluitend twee weken revalideren in een speciale kliniek. Denkt u er maar over na en bel ons dan terug. Na 20 minuten was ik eruit: dat doe ik! Dan komt het Zorgloket Duitsland om de hoek kijken!

Heerlijk verwend daar!

Vriendelijk en duidelijk kreeg ik uitleg en ik werd de volgende dag (dag voor de Kerst) teruggebeld dat ik een intake gesprek had op 5 januari 2018 en dat de operatie stond gepland op 17 januari ! Daarna via de mail uitgebreide informatie over de orthopeed (dr, Jan Tom Berg), zijn kliniek (Endocenter) en het ziekenhuis (Elisabeth Krankenhaus Damme) en de revalidatiekliniek in Lingen!
De intake duurde anderhalf uur, inleidend gesprek met de orthopeed, röngtenfoto's, botdiktemeting, MRI, lichamelijk onderzoek, afsluitend gesprek en onderzoek door orthopeed, informatie over de opname door een van de zeer vriendelijke medewerkers. Vol goede moed naar huis en op naar 17 januari !

16 Januari opgenomen, allerlei onderzoekjes en gesprekken, zoals met de narcose arts, de medicatie arts, de verpleging, etc. De volgende ochtend voor de operatie komt de orthopeed nog even langs met een geruststellend woord en dan "geht es loss". De operatie was om 10 uur en om 11 uur lag ik met een nieuwe heup op de intensive care. Niet zoals in Nederland, 's morgens opereren en 2 dagen later maar weer naar huis !

Heerlijk verwend daar, de volgende ochtend naar mijn kamer. Mijn kamergenote ging net weg voor een knieoperatie toen ik arriveerde. Ook zij bleef een nacht op intensive care. Tijdens die week ziekenhuisopname kwam er ‘s morgens en ‘s middags een fysiotherapeut. Na 3 dagen mocht ik uit bed en proberen te lopen. Ach en zoals het dan gaat, iedere dag een beetje beter.

Na een week werd ik per taxi vervoerd (alles uitstekend geregeld door Rianne Berg) naar de revalidatiekliniek. En daar werd ik ontvangen als een vorst. Het leek wel een hotel. Je koffer en aanverwante artikelen worden naar je kamer gebracht. En dan kom je in een 1-persoonskamer met een beweegbaar bed, tv, internet, bureau en een bedbankje (voor familie die een nachtje wil blijven), eigen badkamer met douche, toilet en wastafel. Kortom super de luxe. Is dit een heupvakantie?

Tijdens de rondleiding in de kliniek val je van de ene verbazing in de andere! Een zwembad, een oefenbad, sauna, massage afdeling, sportzaal met fietsen, sportzaal voor krachttraining, sportzaal voor ouderengymnastiek, wasmachines en wasdrogers! Om een lang verhaal kort te maken, ik ben daar iedere dag erg druk geweest met sterker worden en weer goed te gaan lopen. De fysiotherapeuten waren erg met je bezig en heel bekwaam. De artsen en verpleging bijzonder vriendelijk. Het eten was prima, ontbijtbuffet, ‘s middags warm eten en ‘s avonds het “abendbrot”. Iedere avond was er wel iets te doen, knutselen, schilderen, etc. De eerste week ben je trouwens blij dat je ‘s avonds om 8 uur naar je bed kunt. Jammer dat het maar 2 weken duurde, als er nog een week bij was gekomen was ik vast vanuit Lingen lopend naar huis gegaan !

15 februari 2018, Rita Middelbos

rita-middelbos-2

rita-middelbos-1

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Neurochirurgie - Hernia operatie "Zeer tevreden" (Dhr. J.P.) Helios Klinikum Krefeld - Hüls