Neurochirurgie Hüls Kanaalstenose

Sinds 2008 heb ik uitstraling (tintelingen, steken en doof gevoel) vanaf mijn linker bil tot in de voet. Vanaf dat moment riep ik al dat er een zenuw bekneld zat. Allerlei therapeuten heb ik bezocht waarvan niemand mij kon  vertellen waar de uitstraling vandaan kwam. In mijn beleving heeft ook niemand goed geluisterd en gekeken naar een beknelde zenuw. Het hele SOLK (Somatisatie Onverklaarbare Lichamelijke Klachten)-project heb ik doorlopen. Steeds maar kreeg ik te horen “het zit tussen uw oren”, waarop ik altijd antwoordde “dat klopt, maar dan een stuk lager”. De pijn werd door de jaren heen steeds maar erger. Ik kon geen lange afstanden meer lopen en zelfs niet meer fietsen. De uitstraling ging verder. Mijn andere been werd ook “getroffen” tot zelfs ongemakken in mijn buik en rug.

Lange wachttijd.....

In 2016 liet ik een MRI-scan maken van de onderrug. De neurochirurg zei dat ik een lichte slijtage in mijn onderrug had. Waar de uitstraling vandaan kwam kon hij mij niet zeggen. Om een lang verhaal kort te houden: In december 2017 ging ik voor een second opinion naar het Behandel Centrum Neurologie in Veldhoven. Daar kreeg ik een lichamelijk onderzoek en ze luisterden heel goed naar mijn verhaal. Op de MRI-scan van 2016 zag de neurologe dat ik een ernstige vernauwing had bij het SI-gewricht. Zij zag het wel wat er in 2016 niet gezien werd. Ze verwees me door naar het ziekenhuis waar ik in januari 2018 de eerste afspraak had met de neurochirurg. Ruim een uur gewacht om binnen 5 minuten weer buiten gewerkt te zijn. Zo onpersoonlijk! De wachttijd zou 6 weken zijn. In juni ben ik op mijn verzoek doorverwezen naar een ander ziekenhuis, het duurde mij te lang. Bij het tweede ziekenhuis zou de wachttijd 10 weken zijn. Ook daar hebben ze zich niet aan de afspraak gehouden, eind oktober zou ik aan de beurt komen. Eind september heb ik gebeld naar mijn zorgverzekeraar VGZ. Zij gaven mij het telefoonnummer door van Zorgloket Duitsland. Daar werd ik zeer snel en vriendelijk te woord gestaan door Bregje Smeets. Op 4 oktober heb ik nog een echo laten maken van mijn buik omdat dat van belang was voor de operatie. Op 9 oktober werd ik gebeld door Bregje Smeets van het Zorgloket Duitsland: “wilt u 15 oktober opgenomen worden? Dan kunt u de dag erop geopereerd worden”. Geweldig! Zo snel!

Deze neurochirurg kan ik iedereen aanraden!

Ik werd erg vriendelijk ontvangen in het Helios Ziekenhuis Krefeld-Hüls door Frau Birgitta Sitterz. Zij was mijn contactpersoon en begeleidde mij in het ziekenhuis. Ik kwam bij de neurochirurg Dr. F. Hageman. Een zeer vriendelijke man waar je je welkom bij voelt. Hij legde mij heel goed uit wat er ging gebeuren. De volgende dag werd ik geopereerd. Heel ontspannen ging ik naar de OK en had het volste vertrouwen in Dr. Hageman. Iedereen is heel vriendelijk daar. De dag na de operatie is Dr. Hageman twee keer bij mij langs geweest om te vragen hoe het met mij ging. En ook de twee dagen daarop volgend kwam hij belangstellend langs. Deze neurochirurg zou ik iedereen aan willen raden. Hij is zeer vriendelijk, vakkundig en menselijk. Dankjewel Dr. Hageman en alle medewerkers van het Helios Ziekenhuis in Krefeld-Hüls voor de goede zorgen!

Met vriendelijke groet,

Kitty Marinus-van der Poel 
 

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Chirurgie - Whipple operatie "Operatie binnen twee weken" (Rob Hoose, Nijmegen) Helios Universitäts Klinikum Wuppertal