Orthopaedie 2 Knieprotheses Endocenter en St. Elisabethziekenhuis Damme

Voor geïnteresseerden of wel potentiële cliënten onder u even een kort verslag van mijn knieoperaties.

Slijtage in de kniegewrichten is bij mij ontstaan na intensieve (top) sportbeoefening met als resultaat dat ik (63 jaar) nu na 200 meter lopen van de pijn moet gaan zitten. Deze pijn kun je het beste omschrijven als een continu “kiespijn” gevoel in de kniegewrichten, waar je aan went maar dat steeds heftiger wordt. En dan te bedenken dat ik wekelijks mijn geliefde hockeywedstrijd bleef spelen terwijl ik na afloop niet meer op mijn benen kon blijven staan van pijn.

Er moest snel iets gebeuren. Ik had al afspraken staan met specialisten in Den Haag totdat een goede vriend (voormalig KNO chirurg) mij wees op een behandeling in Duitsland. Wachttijden van 2 maanden, zoals in Nederland gebruikelijk, waren in mijn geval niet gewenst.

Op donderdag 18 juli 2013 heb ik het verzoek ingediend bij Zorgloket Duitsland voor een afspraak in het St. Elisabeth Krankenhaus te Damme Duitsland. Op maandag 22 juli kon ik reeds op consult bij dr. Tom Berg te Damme (D). Het plaatje was al snel duidelijk: de knieën waren versleten. Tijdens de intake werden o.a. foto’s en scans gemaakt en de anaesthesie besproken. Hoe snel en efficiënt. Wat een verademing om dit mee te maken.

Op 24 juli is de rechterknie geopereerd. Deze operatie is goed geslaagd, er werden vele studenten opgetrommeld om de correctie van deze O-benen te bewonderen. Vanaf dag 1 na de operatie van de rechterknie werd een intensief revalidatieproces in werking gesteld met o.a. fysiotherapie en een knie-buigmachine. Binnen enkele dagen was ik in staat om met loopkrukken een buitenwandeling te maken en te genieten van het mooie weer. De rechterknie voelde goed aan en kon inmiddels 90 graden buigen, wat exceptioneel is in zo’n korte tijd.

2 nieuwe knieën

Ik was klaar voor de operatie aan de linkerknie. Er werd besloten op 31 juli te opereren. Ook deze operatie verliep voorspoedig alsmede de revalidatie van beide knieën. Met als gevolg dat ik op 8 augustus werd ontslagen. Wat een weelde, in 1 week tijd 2 nieuwe knieën onder ideale omstandigheden. De loopkrukken die ik moest aanschaffen lagen toen al een paar dagen in de hoek van mijn Patientenzimmer 246.

De zorg, de therapie, het eten tot aan het schoonmaken van de kamer was top geregeld en mijn ontslag uit het  St.Elisabeth Krankenhaus was binnen 2 weken een feit.

Inmiddels thuis ben ik druk doende mijn revalidatie programma invulling te geven en mijn zakelijke werkzaamheden op te pakken.
Zonder loopkrukken werd ik door mijn bevriende huisarts als the bionic man begroet in Den Haag en stond hij net als zo vele anderen verbaasd over deze snelheid.
Eenmaal terug in Nederland wordt direct de rem gezet op de nabehandeling. Wat een verschil, alles gaat hier zo langzaam en over allerlei schijven met veel administratieve rompslomp

Voor degene onder ons die enige informatie wensen omtrent mijn Duitse avontuur die kunnen altijd contact opnemen.

Dr. Med. Tom Berg heeft met zijn ervaring en expertise een fantastische job uitgevoerd waar ik hem en zijn staf zeer dankbaar voor ben.
Rest mij het verplegend personeel te bedanken voor hun toewijding en de ontspannen humoristische momenten dat het allemaal heel dragelijk heeft gemaakt. 

Ik kan u een operatie in Duitsland warm aanbevelen.

T.H. Hilarius (63 jaar)

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Orthopaedie - Spondylodese "In 1 woord top" (Harry Creemers, Beuningen) Helios Universitäts Klinikum Wuppertal