Orthopaedie Heupprothese Inlay Endocenter en St.Elisabethziekenhuis Damme

November 2011 en februari 2012.

Vanwege de lange wachttijd bij orthopedie in Nederland ben ik via mijn verzekeraar Salland bij het Zorgloket Duitsland terecht gekomen waar mevrouw Ans van Haperen mijn vaste begeleidster werd. Binnen 17 dagen kreeg ik een heupoperatie in het St. Elisabethziekenhuis in Damme, Duitsland. Het is mij heel goed bevallen een klein knus ziekenhuis met heel vriendelijke verpleegsters en doktoren. Bovendien een uitstekende keuken. In tegenstelling tot Nederland kwam de  Nederlandse orthopeed Dr. Berg twee keer per dag langs, in Nederland 2 keer in een week. Omdat er niet eerder plaats was in het revalidatiecentrum te Lingen ben ik 10 dagen in  Damme gebleven. Het voordeel was dat ik sterker aan de revalidatie begon. Dr. Berg had vervoer geregeld en gezellig en relaxed bracht de chauffeur mij naar Lingen.

Heuprevalidatie is heupvakantie

Lingen betekent voort mij geen heuprevalidatie maar een heupvakantie. Het is mij zeer goed bevallen. Ik had een prachtige ruime kamer. De eerste dag voelde ik mij net een actrice in een Duitse televisiestuk.

De aandacht van de therapeuten voor de patiënten was uitstekend  maar ook door de afdelingsarts die als een kloek over ons waakte en zorgde was ongekend. In begin was ik de enige Nederlander maar door je aan te passen (vooral de beleefdheid van de Duitsers) voelde ik me er snel thuis. Thuis was het weer even wennen dat ik alles op eigen houtje moest doen. Omdat in Damme geconstateerd was dat het niet goed ging met mijn kunstheup uit 2002 toog ik weer via bemiddeling van Zorgloket Duitsland naar het St. Elisabeth ziekenhuis. Er moesten onderdelen besteld worden en alleen het ziekenhuis waar ik in 2002 geopereerd was kon informatie geven wat voor merk, type enz. het was. Het was nog een heel gedoe, maar alles werd voor me geregeld. Ik hield er rekening mee dat ik alles misschien wat geïdealiseerd had over de behandeling en verpleging, maar niets was minder waar. Ik kwam in een warm bad. Iedereen herkende mij en was zeer vriendelijk. De operatie verliep boven verwachting. Ik heb ook veel te danken aan Dr. Wensky die dagelijks langs kwam voor de medicatie. Natuurlijk was ik liever in Nederland geopereerd, alleen al om de afstand dat veel extra kosten met zich meebrengt, maar als de wachttijd te lang is neem dan contact op met Zorgloket Duitsland.

Mevr. Veenstra uit Uithuizen.

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Urologie - DaVinci prostaatoperatie "Snelle operatie, veel ervaring" (62 jarige Brabander) Universitätsklinik Saarland Homburg