Milieusticker

Steeds meer Duitse steden weren vervuilende auto’s uit het centrum. Alleen met een milieusticker krijgt men toegang tot de stadscentra (Umweltzone). Zonder sticker loop je het risico op een boete. Dit geldt ook voor buitenlandse voertuigen. Deze stickers zijn voertuiggebonden en zijn onbeperkt geldig.

Kaart
Overzichtskaart van Duitsland, check hier of een sticker nodig is. De kleur geeft aan welke voertuigen wel of niet worden toegelaten.

Hoe komt u aan een sticker?
Er zijn diverse manieren om een sticker te bestellen of af te halen (uw autopapieren wel meenemen):

Dekra:
Dekra Nederland bestelpagina. Als voor 15.00 uur de bestelling en betaling (Ideal) bij Dekra binnen is dan ontvangt u de sticker de andere dag met de post thuis.

Dekra Duitsland: u kunt de sticker afhalen in een van de Dekra garages. Een van deze garages ligt net over de grens bij Venlo in Kaldenkerken.

VWE: u kunt op de VWE website online een sticker bestellen, als u voor 17.00 uur bestelt dan wordt de sticker dezelfde dag nog verzonden. De sticker wordt gedrukt i.p.v. geschreven.

GWK: bij de vestigingen van de GWK Travelex kantoren (Grenswisselkantoor) kunt u een sticker aanschaffen.

Milieusticker.eu: klik hier voor de website.

ANWB: de milieustickers (Umweltplaketten) kunt u persoonlijk in de ANWB-winkel aanvragen. De sticker wordt binnen 5 werkdagen thuisgestuurd. Vergeet niet uw kentekenbewijs mee te nemen, een kopie hiervan is nodig voor de aanvraag van de sticker. Heeft u een auto met dieselmotor en een retrofit roetfilter (achteraf ingebouwd)? Neem dan de factuur van de inbouw van het roetfilter mee (in verband met typegoedkeuringsnummer van het retrofit roetfilter).

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
KNO - Malleopexie "Deze keer is de operatie geslaagd" (Mevr. Foppen, Zeewolde) Helios Klinikum Krefeld