Damme heupprothese en knieprothese niet gecontracteerde verzekeraar

November 2018, deze pagina bevat aanvullende informatie voor verzekerden van niet-gecontracteerde verzekeraars die een nieuwe heup of knie nodig hebben.

Als u verzekerd bent bij een verzekeraar die niet in deze lijst staat dan kunnen wij u toch verder helpen als het voor een heup- of knieprothese is. Wij gebruiken hiervoor het Endocenter en het ziekenhuis in Damme, Duitsland.

Wij werken al jaren samen met de Nederlands orthopaed  drs. (NL) Dr. med. Jan Tom Berg, orthopaed en directeur van het Endocenter Damme.  Tevens is hij chefarts orthopaedie in het tegenover gelegen St. Elisabethziekenhuis in Damme, Duitsland. Het Endocenter is gecertificeerd, dus wij weten dat de kwaliteit goed en gewaarborgd is. Wij zien dat ook terug in de beoordelingen die onze cliënten geven. Rianne Berg (Dipl.- Betriebswirtin, M.A. in Medizinmanagement) coördineert ter plekke de trajecten. Een aantal Nederlandse verzekeraars heeft een contract met Dr. med. Berg.
N.B. de chefarts-meerkosten worden niet in rekening gebracht.
Voor een eventuele revalidatie maken wij gebruik van de Hedon MediClin in Lingen, gespecialiseerd in orthopaedische revalidatietrajecten.

De gang van zaken voor een verzekerde met een verzekeraar zonder contract

Als u een verzekeraar heeft die geen contract heeft met deze kliniek of waar wij niet mee samenwerken dan is de procedure als volgt: wij organiseren uw eerste consult. Uw eerste consult moet u in Damme ter plekke afrekenen (momenteel prijspeil november 2018: 150 euro), de rekening stuurt u samen met uw verwijzing (van uw huisarts) naar uw verzekeraar. Informeer van te voren bij uw verzekeraar of een consult in Duitsland vergoed wordt.

Na het consult vragen wij bij Dr. Berg de artsbrief op met de operatie-indicatie en de offerte voor de operatie. Deze kunt u samen indienen bij uw verzekeraar voor toestemming. De verzekeraar stuurt u bericht hoeveel ze vergoeden, dit is afhankelijk van uw polis. Meestal is dit kostendekkend maar het kan ook zijn dat u een klein deel zelf moet bijbetalen. U weet dus voor de opname waar u aan toe bent. Vergoeding van de 2 weken revalidatie kunt u ook op dezelfde manier aanvragen bij uw verzekeraar, afhankelijk van uw verzekeraar en polis wordt dit wel of niet vergoed.

Hier vindt u informatie over de gang van zaken voor een verzekerde van wie de verzekeraar een contract heeft.

Dr. Berg voert de heupoperatie uit via de posterolaterale toegang. Hij schreef een artikel hierover waarom deze manier van opereren voor hem absoluut de voorkeur heeft. Het artikel is hier op deze website te vinden.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie dan hierboven is weergegeven? Stuur een mail via de contactpagina van onze website, vermeld uw verzekeraar en meld dat het om een heup- of knieprothese gaat.

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Oogheelkunde - Staaroperatie "Ik kan alles weer zien, heerlijk!" (Henk Boon) Helios Klinikum Krefeld