Opereren en revalideren Krefeld en Krefeld - Hüls

Met ingang van 1 januari 2019 is voor de revalidatie de locatie Duisburg gesloten. In plaats hiervan zal de revalidatie in Helios Krefeld-Hüls plaatsvinden.

Populairder gezegd: de knievakantie of heupvakantie

Combinaties voor opereren en revalideren 
De combinatiemogelijkheid is afhankelijk van uw verzekeraar. Deze verzekeraars doen mee aan het opereren en revalideren programma van Helios Krefeld en Duisburg, met uitzondering van Stad Holland / DSW, ASR, Amersfoortse en Ditzo. Voor ONVZ , PNO en VVAA verzekerden vragen wij toestemming aan de verzekeraar. Andere populaire combinaties zijn Helios Krefeld - Bad Berleburg en Damme - Lingen (de laatste is alleen gecontracteerd voor verzekerden van ONVZ, PNO en VVAA).

De kliniek
In het Helios Cäcilien Hospital in Krefeld - Hüls is op 14-1-2019 de nieuwe revalidatie-afdeling geopend. De klinische revalidatie wordt verzorgd door de firma Salvea.

Het Team
In het revalidatieteam werken specialisten, assistent-artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, sporttherapeuten, psychologen, sociaal werkers, voedingsadviseurs en orthopedische technici samen aan uw gezondheid.

Therapiedoelen
Doel van de orthopedische revalidatie is het herstel van de verstoorde functies van het steun- en bewegingsapparaat. Specifieke therapiedoelen zijn b.v. de verbetering van de gewrichtsfunctie en kracht,  verbetering van de loopafstand, pijnbestrijding en verbetering van het  prestatievermogen.

De gang van zaken
Nadat u zich heeft aangemeld bij het Zorgloket Duitsland (rechtstreeks of via uw zorgverzekeraar, afdeling Zorgbemiddeling), wordt natuurlijk allereerst de operatie zelf georganiseerd. U wordt eerst ingeschreven door het Zorgloket Duitsland en zij maken voor u een afspraak voor uw consult bij de orthopaed in Krefeld. Dit eerste consult is meestal binnen 1 - 2 weken na de aanmelding. De operatie is meestal binnen 2 - 3 weken na uw eerste consult. Als het om een PSI knie gaat dan duurt  het  een paar weken langer omdat er een speciale MRI gemaakt moet worden. U wordt geopereerd in het Helios Cäcilien Hospital in Krefeld - Hüls. Na de operatie wordt u na ± 6 dagen (verschillend per persoon), overgeplaatst naar de revalidatie-afdeling.  
Bij de opname op de revalidatieafdeling wordt een behandelplan (voorbeeld therapieplan heup) opgesteld. Uw verblijf in de revalidatiekliniek duurt maximaal 14 dagen. Na ontslag kunt u naar huis reizen op eigen gelegenheid. Houd er wel rekening mee dat u, als u met een auto terugrijdt naar huis, over iemand beschikt die u kan terugrijden. Zelf rijden is nog niet aan te raden.

Als u nog niet zeker bent of u alleen de operatie wilt of ook het aansluitende revalidatieprogramma dan is dat geen probleem. In de eerste dagen tijdens de opname voor uw knie- of heupoperatie kunt u alsnog besluiten om dit revalidatietraject in gang te laten zetten. Bel daarvoor een van de contactpersonen in het ziekenhuis, zij regelen het alsnog voor u. In verband met de beschikbare plaatsen is het verstandig hier niet al te lang mee te wachten. Het is overigens beter om voor uw opname een besluit hierover te nemen.

Faciliteiten revalidatie 
volgt

Begeleidende persoon (logé / partner): u kunt geen begeleidende persoon meenemen die intern bij u verblijft. Dit kan wel in de combinatie Krefeld - Bad Berleburg

Adres van de kliniek
Helios Cäcilien Hospital Krefeld - Hüls
Fette Henn 50
47839 Krefeld - Hüls

Heupprothese operatie volgens de Franse methode of de AMIS methode.
(AMIS= Anterieure Mini Invasive Surgery)
Voorste benadering bij een heupprothese operatie. Deze operatie wordt uitgevoerd in de Helios kliniek Krefeld en Krefeld - Hüls. Als richtlijn geldt dat u geen BMI groter dan 35 mag hebben, lichamelijk onderzoek geeft bij twijfel uitsluitsel. Om uw BMI te berekenen kunt u gebruik maken van een BMI meter, te vinden via een zoekopdracht op internet.

Website
Website van de fabrikant (Smith & Nephew) van de gebruikte protheses.

Patiëntervaringen en foto's: deze zijn er nog niet d.d. 16-1-2019

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Neurochirurgie - Hernia operatie "Zeer tevreden" (Dhr. J.P.) Helios Klinikum Krefeld - Hüls