Opereren en revalideren bij knie- en heupprotheses Helios Krefeld - Duisburg


Met ingang van 1-1-2017 zal de revalidatieperiode maximaal 2 weken zijn, dit was eerder 3 weken.

Populairder gezegd: de knievakantie of heupvakantie

Patiëntervaringen

Duisburg in beeld
Foto's buiten en van de omgeving
Foto's van de verschillende therapieën
Foto's van de ruimtes voor patiënten

Combinaties voor opereren en revalideren
De combinatiemogelijkheid is afhankelijk van uw verzekeraar. Deze verzekeraars doen mee aan het opereren en revalideren programma van Helios Krefeld en Duisburg, met uitzondering van Stad Holland / DSW, ASR, Amersfoortse en Ditzo. Andere populaire combinaties zijn Helios Krefeld - Bad Berleburg en Damme - Lingen (de laatste is alleen gecontracteerd voor verzekerden van ONVZ, PNO en VVAA).

De kliniek
Begin mei 2015 is het opereren-en-revalideren pakket na een knieprothese- of heupprothese-operatie  van Helios uitgebreid  met de mogelijkheid om te revalideren in de "Helios Rhein Klinik Duisburg'.  Zie ook de flyer (download) Deze revalidatiekliniek ligt circa 45 km van de Nederlandse grens.

Het Team
In het revalidatieteam werken specialisten, assistent-artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, sporttherapeuten, psychologen, sociaal werkers, voedingsadviseurs en orthopedische technici samen aan uw gezondheid.

Therapiedoelen
Doel van de orthopedische revalidatie is het herstel van de verstoorde functies van het steun- en bewegingsapparaat. Specifieke therapiedoelen zijn b.v. de verbetering van de gewrichtsfunctie en kracht,  verbetering van de loopafstand, pijnbestrijding en verbetering van het  prestatievermogen.

De gang van zaken
Nadat u zich heeft aangemeld bij het Zorgloket Duitsland (rechtstreeks of via uw zorgverzekeraar, afdeling Zorgbemiddeling), wordt natuurlijk allereerst de operatie zelf georganiseerd. U wordt eerst ingeschreven door het Zorgloket Duitsland en zij maken voor u een afspraak voor uw consult bij de orthopaed in Krefeld. Dit eerste consult is meestal binnen 1 tot 2 weken na aanmelding. De operatie is meestal binnen 2 - 3 weken na uw eerste consult. U wordt geopereerd in het Helios Klinikum Krefeld te Krefeld. Na de operatie wordt u, na ± 7 dagen (verschillend per persoon), overgebracht naar de Helios Rhein Klinik Duisburg. 
U hoeft hier zelf niets voor te organiseren, dat doet Helios voor u. Bij de opname in de revalidatiekliniek wordt een behandelplan (voorbeeld therapieplan heup) opgesteld. Uw verblijf in de revalidatiekliniek duurt maximaal 14 dagen. Na ontslag wordt u teruggebracht naar Klinikum Krefeld. Vandaar kunt u dan naar huis reizen op eigen gelegenheid. U kunt natuurlijk ook met eigen vervoer terugreizen vanaf Duisburg direct naar huis. Houd er wel rekening mee dat u, als u met een auto terugrijdt naar huis, over iemand beschikt die u kan terugrijden. Zelf rijden is nog niet aan te raden.

Als u nog niet zeker bent of u alleen de operatie wilt of ook het aansluitende revalidatieprogramma dan is dat geen probleem. In de eerste dagen tijdens de opname voor uw knie- of heupoperatie kunt u alsnog besluiten om dit revalidatietraject in gang te laten zetten. Bel daarvoor een van de contactpersonen in het ziekenhuis, zij regelen het alsnog voor u. In verband met de beschikbare plaatsen is het verstandig hier niet al te lang mee te wachten. Het is overigens beter om voor uw opname een besluit hierover te nemen.

Faciliteiten revalidatie Duisburg
De kliniek beschikt over diverse sportaccommodaties, een gymnastiekruimte en oefenruimtes. Er is geen zwembad.
Kamer: als patiënt verblijft u in een ruime 1-persoonskamer met douche en toilet.
Krant, televisie en internet
: in Duisburg is geen Nederlandse krant beschikbaar en er zijn geen Nederlandse zenders. U kunt uw eigen laptop meenemen en gebruik maken van de WLAN.
Koffie: koffie kunt u halen bij de koffie-automaten op de verdiepingen.
Winkeltje: in de cafetaria op de begane grond  is een winkeltje waar u o.a. snoep en drank (uit de automaat) kunt kopen (tot 19.00 uur geopend). In de cafetaria kunt u ook ontbijten en warm eten, er is elke dag de keuze uit 3 menu's.
Wassen en drogen en strijken: er wordt nog een ruimte ingericht voor het wassen en drogen van kleding. Tot die tijd kunt u, als u was heeft, contact opnemen met mevr. Mandy Stüber, (Leitung Organisation und Projekte) zij kan u verder helpen. Tel: 0049 203 8001 642.
Begeleidende persoon / logé: als u uw partner (of iemand anders) meeneemt naar Duisburg dan kost dat 25 euro per dag volpension (prijs 2015). Als er iemand voor de gehele periode meegaat dan krijgt u samen een 2 persoons kamer. Als iemand incidenteel komt dan krijgt u een 1 persoons kamer waar de tweezitsbank tot slaapbank wordt omgetoverd. Voor de begeleidende personen bestaat de mogelijkheid om tegen betaling gebruik te maken van de faciliteiten (fittness-apparatuur, massage enz.).

Adres van de kliniek
HELIOS Rhein Klinik Duisburg
Ahrstraße 100
47139 Duisburg
telefoon: 0049 203 8001-0

Heupprothese operatie volgens de Franse methode of de AMIS methode.
(AMIS= Anterieure Mini Invasive Surgery)
Voorste benadering bij een heupprothese operatie. Deze operatie wordt uitgevoerd in de Helios kliniek in Krefeld. Als richtlijn geldt dat u geen BMI groter dan 35 mag hebben, lichamelijk onderzoek geeft bij twijfel uitsluitsel. Om uw BMI te berekenen kunt u gebruik maken van een BMI meter, te vinden via een zoekopdracht op internet.

Website
Website van de fabrikant (Smith & Nephew) van de gebruikte protheses.

Patiëntervaringen en foto's

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Orthopaedie - Scoliose operatie "Service en behandeling waren perfect!" (Marlinde) Helios Seehospital Sahlenburg - Cuxhaven