HIPEC

HIPEC behandeling

HIPEC behandelingen worden uitgevoerd in het interdisciplinaire peritoneaalkanker centrum Niederrhein (IPZN) van het Helios Klinikum Krefeld. In deze kliniek wordt samengewerkt  door darmchirurgen, oncologen, gynaecologen, radiologen en radiotherapeuten.

HIPEC staat voor: Hypertherme Intra Peritoneale Chemotherapie, ofwel: verwarmde cytostaticaspoeling in de buik. Tijdens de HIPEC-operatie probeert de chirurg al het tumorweefsel uit de buikholte te verwijderen. Daarna wordt de buik gespoeld met verwarmde chemotherapie. De chemotherapie blijft in de buikholte en komt dus niet in de bloedsomloop. Daarom is het mogelijk een hoge dosis chemotherapie te geven. De spoelvloeistof wordt verwarmd tot 41˚C. Door de hoge dosering en temperatuur kan de chemotherapie effectiever werken.

Niet iedere metastasering van een kanker in het buikvlies  is voor de behandeling met HIPEC geschikt. Met de huidige wetenschap (2016) is HIPEC geschikt voor de behandeling van de in het buikvlies gemetastaseerd dikkedarm carcinoom. Voor overige indicaties is er geen vergoeding mogelijk vanuit de zorgverzekeringswet. De enige mogelijkheid in Nederland is deelname aan een trial / wetenschappelijk onderzoek.

Om bij een eerste consult al direct iets te kunnen zeggen over de mogelijkheden van een HIPEC behandeling in uw geval is in ieder geval de volgende informatie nodig:
- de laatste brief van uw specialist en verwijzing;
- operatieverslagen van eerdere tumoroperaties;
- recente MRI of CT en / of PET-scan;
- uitslag van het (tumor)weefselonderzoek.

Voor informatie of aanmelding kunt u ons bellen: 077 477 1970

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Oncologie - Slokdarmkanker "Wonderen bestaan nog" (Dhr. M.L.) Helios Klinikum Krefeld - Hüls