Heupprothese

Deze heupoperatie wordt uitgevoerd in Duitsland en hoort thuis bij het vakgebied orthopaedie (of orthopedie). Het plaatsen van een nieuwe heup (kunstheup) is de vervanging van het oude heupgewricht. Het kan soms nodig zijn het natuurlijke heupgewricht te vervangen als er sprake is van b.v. artrose. Er zijn verschillende manieren om een heupprothese te plaatsen, hieronder zijn de AMIS beschreven en de posterolaterale toegang voor een heupprothese.

AMIS
Deze heupoperatie wordt uitgevoerd volgens de Franse methode of de AMIS methode. (AMIS= Anterieure Mini Invasive Surgery) Dit is de voorste benadering bij een heupprothese operatie. Deze operatie wordt uitgevoerd in de Helios kliniek in Krefeld en Krefeld - Hüls in Duitsland. Als richtlijn geldt dat u geen BMI groter dan 35 mag hebben, lichamelijk onderzoek geeft bij twijfel uitsluitsel. Om uw BMI te berekenen kunt u gebruik maken van een BMI meter, te vinden via een zoekopdracht op internet. Zie ook op deze website: AMIS.

Dr. Andreas Hachenberg geeft in dit filmpje een toelichting.

Posterolaterale toegang voor een heupprothese
Dr. Berg, chefarts van de orthopedische kliniek in het St. Elisabeth-ziekenhuis Damme in Duitsland en hoofd van het "EndoProthetikZentrum Damme" (Duitsland) schreef een uitvoerige onderbouwing waarom hij bij deze heupoperatie de posterolaterale toegang prefereert boven de andere methoden.

Meer informatie en patiëntervaringen.

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Cardiologie - Bypassoperatie "Ik sta aan de start" (Tom Leeneman) Helios Klinikum Krefeld