Heupprothese

Het plaatsen van een nieuwe heup (kunstheup) is de vervanging van een heupgewricht. Het kan soms nodig zijn het natuurlijke heupgewricht te vervangen (artrose, artritis). Er zijn verschillende manieren om een heupprothese te plaatsen, hieronder zijn de AMIS beschreven en de posterolaterale toegang voor een heupprothese.

AMIS
Heupprothese operatie volgens de Franse methode of de AMIS methode. (AMIS= Anterieure Mini Invasive Surgery) Dit is de voorste benadering bij een heupprothese operatie. Deze operatie wordt uitgevoerd in de Helios kliniek in Krefeld en Krefeld - Hüls. Als richtlijn geldt dat u geen BMI groter dan 35 mag hebben, lichamelijk onderzoek geeft bij twijfel uitsluitsel. Om uw BMI te berekenen kunt u gebruik maken van een BMI meter, te vinden via een zoekopdracht op internet. Zie ook op deze website: AMIS

Posterolaterale toegang voor een heupprothese
Dr. Berg, chefarts van de orthopedische kliniek in het St. Elisabeth-ziekenhuis Damme en hoofd van het "EndoProthetikZentrum Damme" (Duitsland) schreef een uitvoerige onderbouwing waarom hij de posterolaterale toegang prefereert boven de andere methoden.

Meer informatie en patiëntervaringen.

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Neurologie - Neurologisch onderzoek "Ze zijn er voor jou" (Paul van Ek) Helios Klinikum Krefeld