Opereren en revalideren bij knie- en heupprotheses Helios Krefeld - Bad Berleburg

Met ingang van 1-1-2017 zal de revalidatieperiode maximaal 2 weken zijn, dit was eerder 3 weken.

Combinaties voor opereren en revalideren
Bel voor meer informatie over deze en andere gecombineerde operatie-revalidatie-pakketten naar het Zorgloket Duitsland 077 477 1970 (combinatiemogelijkheid is afhankelijk van uw verzekeraar) of vul het contactformulier in.  

Populairder gezegd: de knievakantie of heupvakantie

Ervaringen en foto's
Mevrouw Kornaat uit Rotterdam heeft een linker knieprothese gekregen in juni 2010 en in september 2010 ook een nieuwe rechter knie gekregen. Zij schreef een uitgebreid verhaal met foto's.
Meer patiëntervaringen en foto's.

De kliniek
De Baumrain kliniek ligt circa 200 km oostelijk van Venlo, in Bad Berleburg, Sauerland. De ‘Baumrain Kliniek’ is een gespecialiseerde revalidatiekliniek met 227 bedden voor orthopedische en traumatologische behandelingen. De orthopedische en traumatologische afdeling bestaat al sinds 1989. De kliniek ligt in het mooie Bad Berleburg vlak bij het ‘Rothaargebirge’. De kliniek is gespecialiseerd in de postoperatieve behandeling en revalidatie na het vervangen van heupen en knieën.

Het Team
In het revalidatieteam werken specialisten, assistent-artsen, verpleegkundigen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, sporttherapeuten, psychologen, sociaal werkers, voedingsadviseurs en orthopedische technici samen aan uw gezondheid.

Therapiedoelen
Doel van de orthopedische revalidatie is het herstel van de verstoorde functies van het steun- en bewegingsapparaat. Specifieke therapiedoelen zijn b.v. de verbetering van de gewrichtsfunctie en kracht,  verbetering van de loopafstand, pijnbestrijding en verbetering van het  prestatievermogen.

De gang van zaken
Nadat u zich heeft aangemeld bij het Zorgloket Duitsland (rechtstreeks of via uw zorgverzekeraar, afdeling Zorgbemiddeling), wordt natuurlijk allereerst de operatie zelf  georganiseerd. U wordt eerst ingeschreven door het Zorgloket Duitsland en zij maken voor u een afspraak voor uw consult bij de orthopaed in Krefeld. Dit eerste consult is meestal binnen 1 tot 2 weken na aanmelding. De operatie is meestal binnen 2 - 3 weken na uw eerste consult. U wordt geopereerd in het Helios Klinikum Krefeld te Krefeld. Na de operatie wordt u, na ± 7 dagen (verschillend per persoon), overgebracht naar de Baumrainkliniek in Bad Berleburg. 
U hoeft hier zelf niets voor te organiseren, dat doet Helios voor u. Tijdens de opname in de ‘Baumrainkliniek’ wordt u eerst door een arts onderzocht.  Aansluitend wordt er met u een behandelplan opgesteld. Er is altijd een aanspreekpunt aanwezig op het 'Pflegestützpunkt. Uw verblijf in de Baumrainklinik duurt maximaal 14 dagen. Daarna volgt een afsluitend medisch onderzoek en wordt u teruggebracht naar Klinikum Krefeld. Vandaar kunt u dan naar huis reizen op eigen gelegenheid. U kunt natuurlijk ook met eigen vervoer terugreizen vanaf Bad Berleburg direct naar huis. Houd er wel rekening mee dat u, als u met een auto terugrijdt naar huis, over iemand beschikt die u kan terugrijden.  Zelf rijden is nog niet aan te raden.

Als u nog niet zeker bent of u alleen de operatie wilt of ook het aansluitende revalidatieprogramma dan is dat geen probleem. In de eerste dagen tijdens de opname voor uw knie- of heupoperatie kunt u alsnog besluiten om dit revalidatietraject in gang te laten zetten. In verband met de beschikbare plaatsen is het verstandig hier niet al te lang mee te wachten. Het is overigens beter om voor uw opname een besluit hierover te nemen.

Faciliteiten revalidatie Bad Berleburg
Als patiënt verblijft u in een ruime 1-persoonskamer. Als u gedurende de hele opnametijd een partner meeneemt dan krijgt u samen een 2 persoons-kamer. Informeer bij de contactpersoon in Krefeld voor de actuele prijzen. Als u in een 1-persoonskamer verblijft en er komt een nacht een logé dan wordt er (tegen vergoeding) een logeerbed bijgezet. Alle kamers hebben een douche
en / of bad met toilet (incl. handdoeken, er is geen föhn), telefoon en gratis televisie. In de cafetaria is een pc met internetaansluiting aanwezig. U kunt ook met uw eigen laptop inloggen op het WLAN om te internetten.
De kliniek beschikt verder over twee oefenzwembaden, een sauna, diverse sportaccommodaties, een gymnastiekruimte en oefenruimtes. Verder is er een lounge met televisiekamer, een cafetaria, een  kiosk en een kapsalon. Er is ook mogelijkheid om uw kleding te wassen, drogen en strijken. Geadviseerd wordt om 2-3 grote badlakens mee te nemen voor de therapieën. Er is een open dakterras, met gedeeltelijke overkapping.
Foto’s: bekijk de foto’s van de therapie van mevr. Logtenberg in Bad Berleburg.

Vrije tijd
Tijdens uw vrije tijd staan er verschillende activiteiten tot uw beschikking. Mogelijkheden binnen de ‘Baumrainkliniek’, zijn b.v. de creatieve therapieën, sportmogelijkheden, gezellige avondevenementen en georganiseerde wandelingen en excursies. Ook buiten de kliniek zijn er genoeg mogelijkheden voor uitstapjes.
Het romantische stadje Bad Berleburg (10 minuten lopen) heeft een (bewoond) kasteel dat deels als museum is ingericht en dus bezocht kan worden. Verder zijn er leuke winkeltjes en mooie vakwerkhuizen. Vooral in de winter is Bad Berleburg, in de directe omgeving van de wintersportarena Sauerland, een geliefd reisdoel.

Website van de kliniek
http://www.helios-kliniken.de/klinik/bad-berleburg-baumrainklinik.html

Adres van de kliniek
Lerchenweg 8
57319 Bad Berleburg
Telefon: 0049 2751 87 0

Heupprothese operatie volgens de Franse methode of de AMIS methode.
(AMIS= Anterieure Mini Invasive Surgery)
Voorste benadering bij een heupprothese operatie. Deze operatie wordt uitgevoerd in de Helios kliniek in Krefeld. Als richtlijn geldt dat u geen BMI groter dan 35 mag hebben, lichamelijk onderzoek geeft bij twijfel uitsluitsel. Om uw BMI te berekenen kunt u gebruik maken van een BMI meter, te vinden via een zoekopdracht op internet.

Website
Website van de fabrikant (Smith & Nephew) van de gebruikte protheses.

Andere combinaties
Bel voor meer informatie over andere gecombineerde operatie-revalidatiepakketen naar het Zorgloket Duitsland 077 477 1970 of stuur een e-mail met uw vraag via het contactformulier.

Meer patiëntervaringen en foto's

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
KNO - Warthin tumor "Binnen 2 uur was alles geregeld" (Mevr. M.A., Valkenburg) Helios Klinikum Krefeld