Blaassteen

In veel gevallen merk je niets van blaasstenen. Soms kunnen ze echter het plassen bemoeilijken. Wanneer door blaasstenen een blaasontsteking ontstaat, uit dit zich in een branderige pijn bij het plassen, kleine hoeveelheden urine die er troebel uitzien, een onaangename lucht, koorts en een doffe pijn in de onderbuik. Bij deze klachten is het verstandig de huisarts in te schakelen.

Een bekend symptoom is dat iemand bij het plassen merkt dat de urinestroom even stokt, gevolgd door het loskomen van een steentje, dat met een tik in de wc valt. Als je dat opmerkt vertel het dan aan de arts. Door door een zeefje te plassen kun je de stenen soms opvangen en door het labaratorium laten onderzoeken. Natuurlijk kan een grotere blaassteen niet zo geloosd worden en moet de uroloog daarvoor ingeschakeld worden. Met vergruizing of verwijdering van de steentjes via een kijkoperatie, kan de uroloog blaasstenen verwijderen.

Meer informatie en patiëntervaringen

Direct zoeken
Verzenden »
Ervaringen van patiënten
Orthopaedie - Scoliose operatie "Deze man heeft verstand van zijn vak" (Ismay Wielaert) Helios Seehospital Sahlenburg - Cuxhaven